Ugrás a tartalomra

Felújították a Becse váránál álló keresztet

2021.09.20
13:43
2021.09.20
13:49
Forrás
Pannon RTV
Visszakerült a helyére az az emlékkereszt, amelyet tizenhét évvel ezelőtt a törökbecsei Aracs 95 Polgárok Egyesülete jóvoltából állítottak az 1551-es, a törökök ellen vívott csatában Becse várát védők tiszteletére.

A négy méter magas akácból készült keresztet restaurálás céljából tavaly vitték el a bánáti településtől két kilométerre található Tisza- partról, amit az 1551-es, a törökök ellen vívott csatában résztvevő várvédők tiszteletére, 2004-ben helyeztek ki.

 Az egyesület mellett, a felújítási munkálatokból a Történelmi Vitézi Rend tagjai is bőven kivették részüket. Az eseményre Magyarországról is érkeztek résztvevők.

Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.