Ugrás a tartalomra

Védd a madarakat! - edukáció óvodásoknak

2021.09.21
12:33
2021.09.21
15:23
Forrás
Pannon RTV
Madárvédelmi oktatást indított a moholi Zöldike Egyesület, így a következő időszakban ellátogatnak Ada község minden óvodájába, ahol bemutató előadásokkal hívják fel a figyelmet az állatvilág, azon belül pedig a madarak védelmére.

Izgalommal teli gyermekek fogadták az egyesület képviselőit a moholi Bóbita óvodában. Sokan közülük már otthon is próbálkoztak szüleikkel a madarak megmentésére szolgáló etetők készítésével.

Budai Denisz, Mohol: „Úgy kell, hogy elöl kell egy kis lyuk, az oldalához két fa, háta mögött még egy olyan háromszöges, az alján egyenes és az alja olyan laposból van.”

A Zöldike Egyesület több éve működik együtt az adai Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézménnyel, ahol örömmel látják vendégül évről évre a szervezet tagjait, hiszen a környezettudatos nevelés szerves része az intézmény oktatási programjának - mondta Boja Patyi Sarolta intézményvezető: „Szerencsés helyzetben vagyunk, én úgy érzem, hiszen intézményünk minden épülete falusi vagy kisvárosi környezetben van. Mindez lehetővé teszi azt, hogy a gyerekek közvetlenül meg tudják figyelni a környezetüket.”

A „Vendég vagy a természetben - Viselkedj! Védjük a természeti értékeinket” szlogennel rendelkező moholi székhelyű Zöldike Egyesület közel 50 tagot számlál.

Báity Ferenc, elnök, Zöldike Egyesület, Mohol: „Fontosnak tartjuk, hogy már óvodás korban edukáljuk a gyermekeket a madárvédelemre, mivel sajnálatos módon keveset tudnak erről és ezt szeretnénk mindenképpen bővíteni. Kicsit jobban elmagyarázni, hogy tulajdonképpen miért is fontos ez.”

Az interaktív bemutató után az óvoda fáira kerültek fel az előadás alatt látott és élelemmel megtöltött madáretetők.

madár
madárvédelem
Zöldike Egyesület

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.