Ugrás a tartalomra

Továbbképzés a nemzeti tanácsok képviselőinek

2021.09.23
18:57
2021.09.23
19:16
Az eseményen a Magyar Nemzeti Tanács is részt vett.

Háromnapos továbbképzést szerveztek a nemzeti tanácsok képviselői számára Aranđelovacon. A témák között szerepelt egyebek mellett az esélyegyenlőség, a nemi egyenjogúság és az emberi jogok. A képzéshez 17 nemzeti tanács csatlakozott, amelyet az emberi és kisebbségi jogokért, társadalmi párbeszédért felelős minisztérium szervezett. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke a téma kapcsán azt nyilatkozta a Pannon RTV-nek, hogy minden képviselőnek fontos a nemzeti közösségek jogainak tiszteletben tartása és identitásának megőrzése.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Nagyon jók és fontosak az ilyen jellegű képzések és tréningek, hiszen azon túlmenően, hogy nagyon érdekes témákban hallhattunk, hallhatunk előadásokat, új tapasztalatokra, technikákra, módszerekre tehetünk szert, elmélyíthetjük a kapcsolatunkat az adott minisztériummal, ez esetben az emberi és kisebbségi jogokért, valamint társadalmi párbeszédért felelős minisztériummal. Elsődlegesen a miniszterrel, Gordana Čomićtyal, a munkatársaival, az államtitkáraival, valamint a többi nemzeti tanács képviselőivel.”

Jerasz Anikó
MNT
nemzei tanácsok
továbbképzés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.