Ugrás a tartalomra

Ki lesz Angela Merkel utódja?

2021.09.25
12:19
2021.09.25
12:31
Forrás
portfolio.hu
Szoros eredmény várható a németországi szövetségi parlamenti választáson a vasárnapi voksolás előtt megjelent utolsó felmérések szerint

A legtöbb szavazatot legnagyobb valószínűséggel a Német Szociáldemokrata Párt gyűjti össze, de zárkózik felfelé a CDU/CSU pártszövetség. Az SPD az utóbbi napokban készített közvélemény-kutatások szerint 24-26 százalékos eredményre számíthat, a második helyen a Kereszténydemokrata Unió és a Keresztényszociális Unió szövetsége végezhet. A jobbközép pártszövetség választói támogatottsága a kampányhajrában emelkedett, 19 százalékról a 21-25 százalékos sávig. A közvélemény-kutatások alapján az eddigi kettő helyett három partnerre lehet szükség parlamenti többséggel rendelkező kormány megalakításához.

Angela Merkel
németországi választások

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.