Ugrás a tartalomra

Raškába látogatott a szerb védelmi miniszter

2021.09.26
11:58
2021.09.26
18:13
Forrás
Szerbiai RTV
Raškába látogatott ma a szerb védelmi miniszter, Nebojša Stefanović és Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke. Megtekintették a haderő azon részét, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök utasítására fokozott készültségbe helyeztek.

A döntés oka az volt, hogy megjelentek a koszovói speciális alakulatok Koszovó északi, többségében szerbek lakta részén. A szerb katonai csapat a Rudnica nevű katonai bázison tartózkodik, amely a Jarinje átkelő felé vezető úton található.

A védelmi miniszter és a vezérkari főnök mellett jelen volt a raškai látogatáson Alekszandr Bocan-Harcsenkó belgrádi orosz nagykövet is, aki személyesen tájékozódott az ottani helyzetről.

Egyébként továbbra is tüntetnek a koszovói szerbek Koszovó északi részén, a Jarinjenél és Brnjaknál található átkelőknél. Hetedik napja alkalmazza a szerbiai rendszámtáblákra vonatkozó rendelkezést Pristina a viszonosság elve szerint. A szerb közmédia tudósítója arról számolt be, hogy a helyzet nyugodt Koszovó északi részén, ugyanakkor ROSU koszovói különleges egységek továbbra is az átkelőknél vannak. A szerbek egyébként több útvonalat lezártak. A környéken szerb felségjelzésű repülőgépeket és KFOR helikoptereket is láttak. 

Raška
Nebojša Stefanović
Milan Mojsilović
katonaság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.