Ugrás a tartalomra

43 újabb áldozatot követelt a koronavírus Szerbiában

2021.09.26
15:27
2021.09.26
17:06
Forrás
covid19.rs, magyarszo.rs, worldometers
Egy nap alatt a koronavírusra teszteltek harmada pozitív lett Szerbiában. Az újvidéki covid-kórházban a négyszázhoz közelít a kezeltek száma.

Több mint 15 ezer tesztből 5389 személy eredménye lett pozitív, míg újabb 43 személy hunyt el a fertőzés szövődményeiben - erről tanúskodnak a mai adatok. Csaknem 6 ezer ember kórházi kezelésre szorul. Növekszik folyamatosan a súlyos betegek száma is: jelenleg 217-en vannak mesterséges lélegeztetésen. A worldometers adatai szerint az aktív fertőzöttek száma jelenleg Szerbiában körülbelül a decemberi szinten van, több mint 120 ezer fertőzött személyt tartanak számon. Arról, hogy lesznek-e járványt lassító intézkedések Szerbiában, nem szólnak a hírek.

394 koronavírusos beteget kezelnek a mišeluki intézményben, ez a szám hússzal több a tegnapinál. 26 személy van lélegeztetőgépen. Folyamatosan érkeznek a betegek az intézménybe, ahol 600 ágy áll rendelkezésre, írja a szerb sajtó. Vajdaság más településeiről is az említett kórházba szállítják a betegeket. Arról nem tesznek közzé információt, hogy az intézményben hányan hunytak el vagy naponta hány személyt engednek haza.

Újvidék
covid-kórház
koronavírus
fertőzött

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.