Ugrás a tartalomra

Csökkenthetik a szakrendelők számát a Szabadkai Közkórházban

2021.09.27
15:00
2021.09.27
18:04
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Közkórházban nagy valószínűséggel csökkentik a szakrendelők számát október elsejétől - mondta dr. Gordana Krtinić, az intézmény igazgatóhelyettese.

Kedden közös gyűlésen vesznek részt a Szabadkai Egészségház és a Közkórház illetékesei, amelyen a poliklinikai szolgálat munkájáról döntenek.

Dr. Gordana Krtinić továbbá ismertette, 30 százalékkal több beteget ápolnak a Szabadkai Közkórház covid-osztályain, mint egy héttel ezelőtt. 56 koronavírusos beteget kezelnek, közülük 12 fertőzött állapota válságos, ők a lélegeztetőgép segítségét igénylik.

A kórház járványügyi szakembere elmondta, kiváló az együttműködésük az újvidéki covid-kórházzal. Hétfőn négy koronavírussal fertőzött szabadkai pácienst szállítottak a mišeluki intézménybe további kezelésre.

Egyébként a szabadkai kórház covid-rendelőiben naponta csaknem 50 vizsgálatot végeznek el, általában mintegy 10 beteg szorul kórházi ápolásra.

Dr. Gordana Krtinić, a Szabadkai Közkórház igazgatóhelyettese: „A szakrendelők még mindig dolgoznak, de nagyon valószínű, hogy elsejétől szakember-, illetve emberi erőforrás, valamint helyhiány miatt rá leszünk kényszerülve, hogy csökkentsük a számukat. Holnap közös gyűlésünk lesz a Szabadkai Egészségház illetékeseivel, amelyen a poliklinikai szolgálat munkájáról döntünk.”

Szabadkai Közkórház
Szabadka
koronavírus
járvány
Gordana Krtinić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.