Ugrás a tartalomra

31 migránssal hajtott fának egy szerb embercsempész

2021.09.28
08:44
2021.09.28
08:50
Forrás
police.hu
Menekülés közben fának hajtott 31 migránssal egy szerb embercsempész hétfő este Magyarországon - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A baleset következtében több migráns megsérült, őket kórházba szállították.

A közlemény szerint a rendőrök igazoltatni szerették volna az osztrák rendszámú furgont, a jármű vezetője azonban menekülni próbált, majd Abda külterületén egy fának hajtott. A járőrök az autóban a 20 éves szerb sofőrön kívül további 31, magát szír állampolgárnak valló személyt, köztük nőket és gyerekeket találtak. A kihallgatásuk és kórházi ellátásuk után a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket a biztonsági határzárhoz.

A gépkocsi vezetőjét elfogták, ellene embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás - olvasható a közleményben. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

migráns
embercsempész
menekülés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.