Ugrás a tartalomra

A horvát állampolgárok vízum nélkül utazhatnak majd az Egyesült Államokba

2021.09.29
07:10
2021.09.29
07:40
Forrás
MTI
Andrej Plenković horvát kormányfő kedden Twitter-oldalán üdvözölte az amerikai belbiztonsági minisztérium döntését, hogy legfeljebb kilencven napra a horvát állampolgárok is vízum nélkül utazhatnak be az Amerikai Egyesült Államokba.

Plenković kiemelte, hogy azzal, hogy Horvátország is bekerült az amerikai Vízummentességi Programba, Zágráb egyik külpolitikai prioritása teljesült, ami még szorosabbra fűzi majd a két ország viszonyát. Az amerikai belbiztonsági minisztérium közleménye szerint legkésőbb december 1-jéig már lehetővé teszik a horvát állampolgárok számára, hogy engedélyért folyamodjanak az Egyesült Államokba, üzleti vagy turisztikai célú, legfeljebb 90 napos vízum nélküli beutazásra.

Horvátország
Amerikai Egyesült Államok
vízum

Most

17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.