Ugrás a tartalomra

Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válik

2021.09.29
19:17
2021.09.29
19:24
A magyar államfő azt mondta, hat év elteltével távolabb vagyunk a párizsi céloktól, mint az elfogadás pillanatában voltunk.

Magyarország, amely az Európai Unió tagországai közül elsőként ratifikálta a párizsi klímamegállapodást, olyan döntéseket hozott, amelynek eredményeképpen 2050-re az ország klímasemlegesé válik - közölte Áder János magyar köztársasági elnök Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése plenáris ülésének környezetvédelmi témájú magasszintű vitáján szerdán. Áder János a 2015 decemberében elfogadott párizsi klímamegállapodással összefüggésben arra figyelmeztetett: "Hat év elteltével távolabb vagyunk a párizsi céloktól, mint az elfogadás pillanatában voltunk. Végre kell hajtani, amiben megállapodtunk."

A magyar államfő kiemelte: az elmúlt ötven évben a természeti katasztrófák száma az ötszörösére nőtt, és meghétszereződött a természeti katasztrófák okozta anyagi kár. Az egymásra halmozódó természeti katasztrófák gazdasági krízist okozhatnak, azok szociális feszültéget kelthetnek, amelyek politikai válsághoz vezethetnek. Sem egyik, sem másik nem kedvez az emberi jogok kiteljesítésének - figyelmeztetett.

Áder János
klíma

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.