Ugrás a tartalomra

18 hónap után novembertől ismét utazhatnak külföldre az ausztrálok

2021.10.01
13:02
2021.10.01
13:09
Forrás
Blic
A kormány által hozott egyik legszigorúbb járvány elleni intézkedést novembertől törlik el – jelentette be Scott Morrison miniszterelnök.

Az utazási korlátozást fokozatosan oldják majd fel. Először az ausztrál állampolgárok és az ország területén állandó lakhellyel rendelkező külföldi állampolgárok hagyhatják el az országot – jelentette ki Morrison. Hozzátette: Itt az ideje, hogy az ausztrálok visszakapják az életüket.

A most megjelent terv szerint a teljes védettséggel rendelkezőkre, vagyis a mindkét oltást felvevőkre egy hetes, míg az oltatlanokra 14 napos karantén vár az országukból való visszatérés után. Az ország vezetői és a szakemberek a külföldiek beutazásáról is tárgyalnak, azonban itt még messze a megállapodás. Ausztráliában a szigorú intézkedések meghozták az eredményüket. A járvány alatt mindössze 107 ezer megbetegedést regisztráltak, az egész országban 1300-an vesztették életüket a koronavírus következtében.

Ausztrália

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.