Ugrás a tartalomra

A jövő pedagógusai számára megkezdődött a tanév

2021.10.01
14:03
2021.10.01
17:07
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a tanév a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon is.

A tanév négy alapképzéssel indul. Az ünnepélyes tanévnyitón a legfontosabb információkat hallhatták a diákok, ahol fogadalmat is tettek a gólyák.

Idén 58 elsős hallgató kezdi meg a tanévet a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. Görög Krisztián számára nem volt kérdés, hogy Vajdaságban tanuljon tovább:
„- Az óvodapedagógus szakra jelentkeztem, mert szeretem a gyerekeket és kicsit szeretnék jobban belelátni az ő nevelésükbe.
- Miért éppen Szabadka?
- Mivel szabadkai vagyok, és közel is van, és itthon is tudok magyarul tanulni, illetve a gyerekekkel is tudok majd foglalkozni Szabadkán.”

A legtöbb hallgató még középiskolásként döntötte el, hogy a tanítást választja hivatásául.

Balassa Anita, Kisbelgrád: „Nagyon szeretnék gyerekekkel foglalkozni, megtanítani őket írni, olvasni, számolni, és ez engem motivál. Azért választottam Szabadkát, mert közel van, így könnyebb megoldani az utazást és a magyar nyelv is vonzott igazából. Szerbiában élek, tudok szerbül, de a magyar nyelv az fontos.”

Idén is négy szakon indul el az oktatás az elsősök számára - mondta el Pintér Krekity Valéria, oktatási dékánhelyettes: „58 elsős diákot írtunk be a négy szakra. Az okleveles kommunikátori szakra, az okleveles tanítói szakra, okleveles óvodapedagógiai szakra és a kollégiumi nevelői szakra.”

Az elsőéves hallgatók már hétfőn iskolapadba ülnek, míg a felsőbb éves diákok számára október 11-én kezdődik meg a tanítás, kombinált formában.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
MTTK
tanév
tanévkezdés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.