Ugrás a tartalomra

Folyamatos a vakcináció Szabadkán

2021.10.03
11:09
2021.10.03
17:18
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén sem szünetelt a koronavírus elleni védőoltás beadása a Szabadkán. A központi oltóponton, az Új Városházán előzetes jelentkezés nélkül is felvehették az oltást az érdekeltek. A harmadik oltásért elsősorban az idősebb korosztály állt sorba.

Folyamatos a védőoltás felvétele a szabadkai oltóponton. A harmadik dózisért Szerbiában azok állhatnak sorba, akik esetében eltelt hat hónap a második vakcina felvétele óta. A szabadkai Gombár Éva első két dózisa a Sinopharmé volt, harmadiknak a Pfizer vakcináját választotta. Elmondta, az elsők között jelentkezett az oltásra: „Szerintem szükség van erre, hogy biztonságban legyek saját magam, a családom, a környezetem és a munkahelyem is. Biztonságot nyújt a mindennapi létben, közösségbe sokkal nyugodtabban tudok elmenni, mert igencsak akadályozva érzem magam, illetve veszélyeztetve érzem magam abból a szempontból, hogy korlátozza a mindennapi életemet, hogy ha nem tudok eljutni egy koncertre, egy színházi előadásra.”

Szabadkán jelenleg két gyártó vakcinája érhető el: a Sinopharmé és a Pfizeré. A hajdújárási Kovács Norbert is a harmadik dózis védőoltást kapta meg. Mint mondja, a családjában már mindenki beoltatta magát:
„- Hiszek az orvosoknak és így lehet csak megállítani ezt a járványt, hogy ha az emberek immunizálnak, felveszik a védőoltásokat.
- Az első és második dózis után volt-e valamilyen mellékhatás, tapasztalt-e valamit magán?
- Nem, nem tapasztaltam semmit.”

A hétvégén az oltópont 8-tól 14 óráig működik. Az illetékesek arra hívják fel a figyelmet, hogy akik a koronavírus tüneteit észlelik magukon, a Harambašić utcai rendelőt keressék fel. Ez a rendelő minden nap 7-től 22 óráig működik.

Szabadka
Sinopharm
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.