Ugrás a tartalomra

Az év végéig biztos nem emelkedik a gáz ára a szerbiai háztartások számára

2021.10.07
13:19
2021.10.07
13:27
Forrás
B92
December 31-én jár le a földgázellátásra vonatkozó hosszútávú szerződés a Gazprom és a szerbiai gázszolgáltató között.

A bányászati ​​és energiaügyi Minisztérium a B92-nek megerősítette, hogy dolgoznak a szerződés-hosszabbításon és tárgyalnak annak részleteiről.

Ami jelenleg biztos, hogy az év végéig nem emelkedik a gáz ára a szerbiai háztartások számára - közölték a minisztériumból.

Szerbia az orosz gázt vásárolja, melynek az ára elérte az 1400 dollárt 1000 köbméterért, mi pedig 270 dollárt fizetünk érte - mondta Aleksandar Vučić szlovéniai látogatása során. Az illetékes minisztérium szerint a drágulás először a gazdasági szereplőket érinti majd Szerbiában. Egyébként 2022. október elsejéig van meghatározva a gáz ára a háztartások számára.

gáz
gázárak
háztartás

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.