Ugrás a tartalomra

Csokoládégyár nyílt Újvidéken

2021.10.07
15:47
2021.10.07
19:46
Forrás
Pannon RTV
Az üzemben már közel százan dolgoznak. A gyár évente 50 ezer tonna csokoládét állíthat majd elő.

Az újvidéki csokoládégyár megnyitóján Aleksandar Vučić szerb államfő is megkóstolta az édességet. Bejárta a céget, majd elmondta, örül annak, hogy újabb munkahelyek jönnek létre az üzemnek köszönhetően.

"Szeretnék gratulálni házigazdáinknak a fantasztikus munkáért. Hagy mondjam el, büszke vagyok, mert amikor először meglátogattuk Barry Callebaut helyszínét és az alapkőletétel ünnepségén arról beszéltünk, mi a munkánk és hogyan kell viselkedni, nem is álmodtunk arról, hogy ez ilyen fantasztikus lesz."

A szerb államfő kiemelte, a legjobb minőségű csokoládékat fogják exportálni Szerbiából a világ többi országába. Vučić reméli, hogy a vállalat további beruházásokat is megvalósít Újvidéken. Hozzátette, még többet kell az oktatásba fektetni Újvidéken és Vajdaságban is, hogy legyenek megfelelő szakemberek.

"Köszönöm a Barry Callebaut embereinek, hogy magasan képzett munkaerőt alkalmaznak, ezek az emberek végül a szerbiai átlagfizetés több mint kétszeresét megkapják. Nagyon örülök ennek."

A beruházó és a szerb államfő mellett a gyár megnyitóján Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Miloš Vučević, Újvidék polgármestere is részt vett.

csokoládégyár
nyitás
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.