Ugrás a tartalomra

Orbán: lehetőség van a bérek emelésére

2021.10.08
08:52
2021.10.08
14:21
Forrás
Pannon RTV
A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni - hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar miniszterelnök kifejtette: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót. Január 1-jétől 21 százalékkal megemelik "az ápolónők bérét, a bölcsődei dolgozókét, a kultúrában és a szociális világban dolgozókét is 20 százalékkal növelik. A magyar kormányfő közölte azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik - fogalmazott. Orbán Viktor elmondta felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. Magyarország miniszterelnöke a jövő héten adatja be magának a vakcinát. Mindenkinek azt tanácsolta, hogy vegye fel a harmadik oltást.

Orbán Viktor
Magyarország

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.