Ugrás a tartalomra

Koronavírus Magyarország: Tizenhat halott, száz beteg lélegeztetőgépen

2021.10.08
10:12
Forrás
koronavirus.gov.hu
Tizenhat, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 774 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 30 275-re emelkedett. Kórházban 650 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 9121. Kórházban 650 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 8006-an vannak, a mintavételek száma 7 032 329.

Eddig 5 905 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 674 182-en a második, 877 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és mielőbb oltassák be magukat. Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Magyarország
koronavírus-járvány
koronavírus
védőoltás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.