Ugrás a tartalomra

Junior Prima díjat kapott Cseszák Zsombor, a Fokos zenekar prímása

2021.10.09
16:22
2021.10.09
17:09
Forrás
kultura.hu
Átadták a Junior Prima díjakat népművészet és közművelődés kategóriában Budapesten. Díjazták a vajdasági Fokos zenekar prímását, Cseszák Zsombort is.

A tíz kitüntetett között népzenész, néprajzkutató, kékfestő, néptáncos előadóművész, népdalénekes, valamint népi ékszer- és öltözetkészítő is van. Az elismeréseket Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa képviseletében Nemes Tamás, a cégcsoport kommunikációs vezetője adta át. A szakmai szervezetek jelöléseiből az öt tagból álló zsűri tíz, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak.

A díjazottak között van Babcsán Bence népzenész, Cseszák Zsombor népzenész, zenetanár, Eitler Ágnes néprajzkutató, Gerencsér Enikő kékfestő, Ifj. Szerényi Béla népzenész, Kacsó Hanga Borbála népdalénekes, Kovács Gábor Norbert néptáncos előadóművész, Rotaru-Gulyás Eszter népi ékszer- és öltözetkészítő, Sáfrán Balázs néptáncos előadóművész és Sőregi Anna népdalénekes.

A Fokos zenekar prímása, Cseszák Zsombor délelőtt a Pannon Presszóban nyilatkozott nekünk: „Azt hiszem, hogy ez nemcsak a személyes teljesítményt díjazza, el is mondták, hogy a szerteágazó tevékenységet is nézték, engem például úgy díjaztak, mint zenész és zenetanár. Tehát, hogy minél nagyobb közösségben terjessze az ember azt, amit képvisel, amit tud, átadja a tudását. Táncos is volt díjazva, illetve tárgyi alkotók is.”

Junior Prima Díj
Cseszák Zsombor
Fokos zenekar

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.