Ugrás a tartalomra

Számítógépes termet kapott az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola

2021.10.11
13:03
2021.10.11
20:05
Forrás
Pannon RTV
Az 1,6 millió dináros támogatásból tizenhat számítógépet, továbbá fénymásolót, kivetítőt, nyomtatót szereztek be.

Új számítógépes termet kapott az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola. Társadalmi felelősségvállalási program keretében az Oktatási Minisztérium, Újvidék városa és a NIS kőolajipari vállalat jóvoltából bővült az újvidéki Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola. Az új eszközökön kívül bútorokat is felújítottak az informatika teremben. A tanulók örülnek a fejlesztésnek, és alig várják az informatikaórákat, hogy használhassák az új gépeket.

Forró Viktória, tanuló, Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola, Újvidék: „Az iskolát nagyon szépnek látom, és nagyon tetszik az iskola, én valójában a barátok végett is nagyon szeretem, mert sok új barátom lett, meg ilyen kreatív az iskola, és nagyon tetszik, hogy ilyen sok minden van.”

Az új tanterem, és a számítógépek nagyban hozzájárulnak az oktatás minőségének javításához, és a tanárok munkáját is megkönnyítik. Hajzler Gabriella, rajztanár, Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola, Újvidék: „Az újítás, hogy a korral járjunk, szükségesek az újítások, minden újítás jól jön, és szuper, hogy valamilyen történt az iskolában.”

Kevés szó esik erről az iskoláról, pedig már hét évtizede létezik, és a legjobb művészeket adja a világnak - hangsúlyozta a tanterem átadóján Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. „Úgy gondolom, hogy megérdemelten kapták meg ezt a támogatást, és még sokkal többet is megérdemelnek. Remélem, hogy együtt sok dolgot elérhetünk. Jó egészséget kívánok a diákoknak, hogy kitartsunk együtt, és hogy a tantermeink tele legyenek diákokkal.”

A tanteremben informatikaórákat fognak tartani, de a diákok kutatómunkára is használhatják majd az új gépeket.

Bogdan Šuput Iparművészeti Középiskola
Újvidék
tanterem

Most

18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.