Ugrás a tartalomra

A hivatalos adatoknál 2,5-szer több áldozata van a járványnak

2021.10.12
08:04
Forrás
N1
A hivatalos adatokhoz képest két és félszer több ember hal meg a koronavírus szövődményeiben, jelentette ki dr. Predrag Kon az N1 szerb televízió műsorában.

A járványügyi szakember figyelmeztetett: a helyzet válságos, azonban még nem katasztrofális, mert még nem kell sürgősen bővíteni a kórházakat. Elmondta: a nyilvános adatok szerint minden 27. perceben hal meg egy koronavírussal fertőzött, azonban a valóság az, hogy minden 10 percben veszti életét egy ember a koronavírus okozta szövődményekben. Az adatok azért különböznek, mert nem negyedévente készítenek ilyen statisztikát, hanem évente, tette hozzá Kon. 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.