Ugrás a tartalomra

A jövő héttől visszatér az élet a normális kerékvágásba Olaszországban

2021.10.13
10:26
Forrás
MTI
Elérte a nyolcvan százalékot az átoltottság: a hatvanmilliós országban már több mint 43 millióan vettek fel két oltást, amivel sikerült elérni a közösségi immunitást a római egészségügyi minisztérium vasárnapi adatai szerint.

Hétfőn nulla órától Szicíliában is eltörlik az augusztusban újra bevezetett szigorításokat, így egész Olaszország úgynevezett fehér területnek számít, ami azt jelenti, hogy egyetlen tartományban sem lesznek érvényben korlátozások. Hétfőtől a kulturális intézmények, közöttük a mozik, színházak és koncerttermek feloldják a nézőszám-korlátozást, de továbbra is kötelező marad a szájmaszk viselése. A nyitott stadionokban a helyek 75 százalékát foglalhatják el, a zártterű szórakozóhelyeken a vendégszám felét fogadhatják. Október 15-től az állami és magánszektorban dolgozó 23 millió munkavállalónak kötelező lesz a védettségi igazolás.

koronavírus
koronavírus-járvány
Olaszország

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.