Ugrás a tartalomra

Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában

2021.10.13
22:54
2021.10.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Újabb, figyelemre méltó előadással folytatódott az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál programja Szabadkán.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus Egy település társadalmi rétegei, etnikai közösségei és törzsvendégei – Szabadka vendéglátóhelyei a 19. század harmadik harmadában című előadását hallhatta a közönség. Az előadás a Szabadkai Városi Múzeumban zajlott.

Dr. Papp Árpád etnológus, muzeológus: „Az előadás a Zsidó Kulturális Fesztiválhoz kapcsolódik. A ma elhangzó előadásnak korábbi kutatások eredményein alapuló megállapítások és újabb kérdések felvetése a célja. Gyakorlatilag a kiegyezéstől az első világháborúig terjedő időszak társadalmát, szabadkai mikrotársadalmát kutatja rendhagyó módon. A kocsmák társadalmát és a kocsmai fogyasztás és szokások, illetve bizonyos polgárosodási jelleg bizonyos elemeinek összehasonlítása révén próbál megfejtést vagy legalábbis segítséget nyújtani a hallgatóság számára is.”

Szabadka
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.