Ugrás a tartalomra

30 centi hó Bánkúton

2021.10.14
11:15
2021.10.14
13:34
Forrás
Időkép, Facebook/Fehér Sas Panzió, MTI
Szerdán kezdődött a havazás, amely az éjszakai órákban is folytatódott. Bánkúton már 30 centiméter a hó vastagsága.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út egy szakaszát lezárták, a korábbi havazás, illetve az útra dőlt fák miatt.

Meteorológiai előrejelzések szerint a jövő héten melegedés kezdődik, így a korán leesett hó nem sokáig marad meg a Bükkben, az észak-magyarországi középhegységben.

A magasban érkező hideg levegő hatására a Bükkben és a Mátrában havazásba váltott az eső. Bánkúton már este meghaladta a hóréteg vastagsága a 10 centimétert, amely aztán tovább gyarapodott, reggelre 30 centis hótakaró fedte be a hegycsúcsot.

A korán jött tél sajnos több fakidőlést is okozott, a még lombos növények ugyanis nem bírták az ágaikra nehezedő vizes, tapadó hó súlyát.

"Ahogy arra számítani lehetett, sajnos sok volt a fakidőlés éjszaka, de semmi pánik, az utat felszabadítottuk! Az aggregátorunk mondjuk azóta is megy... Hóvastagság 30 cm körül lehet" - számol be Facebook-oldalán a Fehér Sas Panzió.

"A tegnap éjjel leesett 20 cm hó sajnos meglehetős károkat okozott Bánkút körül, mivel a lombos fákon megtapadt a hó, sok a leszakadt ág, kidőlt fa. Áram egyelőre nincs, a hálózat nagy területen sérült, bizonytalan, hogy mikorra állítják helyre. Az utat is lezárták a mai napon. Senki ne induljon neki, amíg a fákról le nem olvad a rátapadt hó, addig az erdő NEM BIZTONSÁGOS" - írja Facebook-oldalán a Bánkúti Turistaház.

Bánkút
Bükk

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.