Ugrás a tartalomra

Drágult a méz - Mennyit ér meg az egészségünk?

2021.10.15
06:54
2021.10.15
07:10
Forrás
Pannon RTV
Ahogy sok minden más mostanában, a méz is drágult. De vajon mi lehet ennek az oka, mikor a természet adta kincs a méz? Ennek jártunk utána. Torontálvásárhelyi méhészek mondják el tapasztalataikat.

Kovács Mihály immár 15 éve foglalkozik méhészettel és jelenleg mintegy 55 méhkaptárat mondhat magáénak. Elmondása szerint a méhekre nagyon káros a sok permetezés a határban, ebben az esetben a kaptárakban is kevesebb a méh. A termelő elmondta, ha kisebb a mézhozam, az egyben a drágulást jelenti.

A torontálvásárhelyi Hódi Ferenc immár 40 éve méhészkedik. Elmondása szerint meg van elégedve az idei terméssel, annak ellenére, hogy nemigen kedvezett az időjárás. Mint mondta, hatással volt a hozamra a nagy meleg, ugyanis nem volt harmat, ezáltal pedig nektár sem.

A méz drágulásához hozzájárult a méhészetben használatos gyógyszerek és más eszközök árának növekedése is, ugyanakkor vannak olyan állandó mézfogyasztók, akik szerint a méz nem drága, ha azt nézzük, hogy mennyire egészséges az emberi szervezet számára.

A Közügyekben Domorád József mézintegrátor beszélt a mézpiac helyzetéről és a méz árának változásáról.

méz
méhész
drágulás

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.