Ugrás a tartalomra

Januártól 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér Magyarországon

2021.10.14
19:07
Forrás
hirado.hu
Az említett bérminimum feltételeiről azonban még tartanak az egyeztetések. A kormány 4 százalékos szociális hozzájárulási adócsökkentést ajánlott, a munkáltatók azonban nagyobb kedvezményt szeretnének.

A következő tárgyalás jövő héten lesz, várhatóan novemberre sikerülhet megállapodni – hangzott el az M1 Híradójában. Szeptember eleje óta tárgyal a kormány a jövő évi minimálbér összegéről a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseleteivel. A legfontosabb kérdésben már egyetértés van, vagyis abban gyakorlatilag megállapodtak, hogy januártól 200 ezer forintra kell emelni a legalacsonyabb fizetéseket.

Magyarország
minimálbér

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.