Ugrás a tartalomra

Megfeleződött a kukorica terméshozama Törökbecsén

2021.10.15
17:37
2021.10.15
17:50
Forrás
Pannon RTV
A tavalyihoz viszonyítva idén feleannyi kukoricát takaríthattak be a törökbecsei kisgazdák. Ez a szárazságnak, a nyáron eluralkodó extrém hőségnek tudható be.

Míg tavaly a bánáti termőföldeken ennek a gabonának az átlagos terméshozama 8-12 tonnát jelentett hektáronként, idén ez csupán 4-6 tonna - nyilatkozta Milan Stojšin, a törökbecsei önkormányzat mezőgazdasági tanácsosa. Hozzáfűzte, a szemekben lévő szennyezettségre is jól oda kell figyelni, mivel a csövek kicsik, zömét penészgomba támadta meg, ami több esetben aflatoxin-szennyezettséget válthat ki, s ez könnyedén a tejbe juthat.

Míg tavaly a bánáti településen a morzsolt kukoricát 17 dináros kilogrammonkénti áron vásárolták fel, idén ez jelenleg 26,10 dinárt jelent, azonban várható, hogy az ipari növény kilogrammonkénti átvételi ára 31 dinár lesz.

Törökbecse községben egyébként 28 000 hektár termőföld van, amelyből idén a bánáti kisgazdák több mint 8200 hektárt kukoricával vetettek be.

kukorica
termés
hozam
Törökbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.