Ugrás a tartalomra

A terrorellenes parancsnokság irányítja a brit képviselő meggyilkolásának vizsgálatát

2021.10.15
22:13
Forrás
MTI
A Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja a vizsgálatot Sir David Amess parlamenti képviselő meggyilkolásának ügyében - közölte péntek este a rendőrség.

Amesst, a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselőjét péntek délután érte késeléses támadás délkelet-angliai választókerületében. A 69 esztendős, nős, ötgyermekes Amess éppen képviselői fogadóórát tartott az Essex megyei Leigh-on-Sea kisvárosban, amikor egy férfi, aki az utcáról tért be, késsel többször megszúrta. Sir David a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen meghalt. Az essexi rendőrség közölte: a vizsgálat igen korai szakaszában jár, és a nyomozók feladata annak megállapítása, hogy terrorcselekmény történt-e. Hozzátette: a vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja. A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police - a londoni rendőrség, de terrorelhárító parancsnokságának hatásköre az egész országra kiterjed.

Nagy-Britannia
késelés

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.