Ugrás a tartalomra

Jövő a múltból - eurószázezrek a Talentum és a Bánát terveinek megvalósítására

2021.10.16
10:32
2021.10.16
17:34
Forrás
Pannon RTV
Második állomásához érkezett a szabadkai Talentum és a magyarországi székhelyű Bánát Egyesület együttműködése. Ezúttal a Talentum kézműves, iparművészeti ága fog bemutatkozni.

Táborok, továbbképzések szervezésére fektetik a hangsúlyt. Az IPA határon átnyúló projekt összköltsége mintegy 415 200 euró, időtartama pedig 18 hónap.

Népművészeti táborok, továbbképzések és számos egyéb program valósulhat meg a Jövő a múltból nevet viselő IPA határon átnyúló programnak köszönhetően. A szabadkai székhelyű Talentum, valamint a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület közösen vett részt a pályázaton, amelynek összköltsége mintegy 415 200 euró. Ebből a pénzből rengeteg tervük megvalósulhat - nyilatkozták sajtótájékoztatójukon.

Brezovszki Roland, a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője: „Célunk, hogy minél több kézműves terméket állítsunk majd elő, ilyen lesz a gyöngyfűzés, a nemezelés, a hangszerkészítés. Lesznek gyermekeknek animációs filmek, és mindazok a programok, amiket egyesületünk több éve csinál. Ezekhez fogunk még több kiállítást szervezni.”

A pályázat fő kedvezményezettje a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület. Dormány Gábor, projektmenedzser kiemelte, két nagyon elkötelezett egyesület talált egymásra.

„Műhelymunkákat csinálunk majd együtt, táborok lesznek, kifejezetten a különböző anyaghasználat, technika, különböző motívumok elsajátítása, tanítása. Módszerek átadása, más egyesületek képviselőinek is.”

A sajtótájékoztatón az érdeklődők betekintést nyerhettek a két egyesület munkájába, hiszen néptánc és kézműves bemutatót is tartottak a Talentum székházában.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Bánát Egyesület
Deszk
Szabadka
Brezovszki Roland
IPA
tábor
kézműves
támogatás

Most

10:41, Frissítve: 10:54

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.