Ugrás a tartalomra

Cseh kormányalakítás - Babiš bejelentette, hogy ellenzékbe vonul

2021.10.16
08:42
Forrás
MTI
Andrej Babiš cseh kormányfő bejelentette: nem fogja elfogadni Miloš Zeman köztársasági elnök megbízatását a kormányalakításra, és az általa vezetett ANO mozgalom, amely elveszítette a múlt hétvégi képviselőházi választásokat, ellenzékbe vonul.

"A Babiš-ellenes ötpárti blokk szilárd" - jelentette ki Babiš a Frekvence 1. kereskedelmi rádiónak adott interjúban. "Átadjuk (a hatalmat) az új koalíciónak, és mi ellenzékben leszünk" - szögezte le a kormányfő.

Miloš Zeman korábban azt mondta, hogy a választásokon legerősebb pozíciókat szerzett párt elnökét fogja megbízni kormányalakítással. Bár a hétvégi választásokat a Spolu hárompárti koalíció nyerte, önálló pártként a Babiš vezette ANO mozgalom a legerősebb. Zeman vasárnap kórházba szállítása előtt Babišnak megerősítette, hogy őt kívánja megbízni a kormányalakítással.

Csehország
Andrej Babiš
ellenzék

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.