Ugrás a tartalomra

Ferenc pápa szerint a terrorizmus mindenki számára vereséget jelent

2021.10.17
22:04
2022.05.03
20:24
Forrás
MTI
Az erőszak ellen emelte fel szavát Ferenc pápa vasárnapi beszédében az utóbbi napokban a világ több pontján elkövetett terrorista támadások kapcsán.

A katolikus egyházfő szokásos vasárnap déli beszéde után a Norvégiában, Afganisztánban és Nagy Britanniában elkövetett, számos halottat és sebesültet maguk után hagyó támadásokról szólt.

"Kérlek benneteket, térjetek le az erőszak útjáról, amely mindig a veszteseké, vereséget jelent mindenki számára. Ne felejtsük, hogy az erőszak erőszakot szül" - jelentette ki Ferenc pápa.

A pápa terrorista támadásként említette a norvégiai Kongsbergben október 13-án elkövetett támadást, amelyben egy feltételezhetően iszlamista hátterű dán férfi íjával öt emberrel végzett. A londoni rendőrség terrorcselekménynek nyilvánította Sir David Amess brit parlamenti képviselő pénteki meggyilkolását, a politikust délkelet-angliai választókörzetében egy férfi szúrta meg többször késsel. Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a dél-afganisztáni Kandahár legnagyobb síita mecsetében pénteken elkövetett pokolgépes merényletet, amelynek legalább 47 halottja és 70 sebesültje volt.

Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilikában püspökké avatta Guido Marinit, az olaszországi Tortona püspökét, aki 2007-től mostanáig a vatikáni szertartások ceremóniamestereként volt ismert. Püspökké avatta a chilei Andrés Gabriel Ferrada Moreirát, a Klérus Kongregációjának titkárát.
 
A bazilikában mintegy 1500 egyházi személy és hívő volt jelen a Vatikánvárosban is enyhített járványintézkedéseknek köszönhetően.

terrorizmus
Ferenc pápa

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.