Ugrás a tartalomra

Az EU több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte

2021.10.18
14:09
Forrás
MTI
Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Közleményében kiemelte, az Európai Unió területén gyártott, koronavírus elleni oltóanyagokat több mint 150 országba szállították Japántól Törökországon, az Egyesült Királyságon, Új-Zélandon, a Dél-afrikai Köztársaságon át egészen Brazíliáig. Kifejtette: a kis és közepes jövedelmű országok koronavírus elleni vakcinával történő ellátására létrehozott COVAX-programon keresztül az EU mintegy 87 millió adag oltóanyagot szállított a rászoruló országokba. Ez a hozzájárulás az Európai Uniót a legjelentősebb szereplővé emeli a koronavírus elleni közdelemben az oltóanyagexport tekintetében is - fogalmazott.

Ursula von der Leyen
EU
Európai Unió
Európai Bizottság
Európai Bizottság elnöke
koronavírus elleni védőoltás
oltás
vakcina

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.