Ugrás a tartalomra

Rovarhotel, bagolyodú, madárbúvóhelyek Moholon

2021.10.19
13:30
2021.10.19
16:58
Forrás
Pannon RTV
A közel 2 hektáros moholi Madárparkba látogatott el több mint 50 helyi általános iskolás kisdiák, akik természetvédelmi oktatáson vehettek részt a helyi Zöldike Egyesület szervezésében.

A környezet és az állatvilág megóvását célul kitűző moholi szervezet több községbeli iskolával és óvodával együttműködve folyamatosan interaktív előadásokkal igyekszik felhívni a figyelmet a környezet megóvására. A helyi Madárparkban folyamatosak a bővítési munkálatok és a fatelepítési akciók is, védve ezzel az itt portyázó cinkéket, denevéreket, a legkülönfélébb állatfajokat.

Báity Ferenc, a  Zöldike Egyesület elnöke: „A felújítások az idén zajlottak, ahol többféle védő- és búvóhelyeket készítettünk a madaraknak, ezenkívül darázsodút is csináltunk, rovarhotelt, bagolyodúkat helyeztünk ki. Két etetővel bővítettük a parkot és a vadaknak szintén ilyen természetes anyagokból búvóhelyeket csináltunk.”

Zöldike Egyesület
Mohol
madárvédelem
Báity Ferenc

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.