Ugrás a tartalomra

Péntektől érkezik a lehűlés

2021.10.20
08:39
Forrás
Pannon RTV
Szerdán és csütörtökön még a napsütésé lesz a főszerep. Mindkét napon 20 fok feletti maximum hőmérsékletekre számíthatunk.

Csütörtökön csúcsosodik ki a meleg idő, ezen a napon is még a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalban 2 és 11 fok, délután 18 és 25 fok között alakulnak a maximumok. A csütörtök reggel valamivel csípősebbnek ígérkezik, és a napos, meleg délután után estére már felerősödik a déli szél. Péntek hajnalra már eléri vidékünket az erős hidegfront. A lehűlés, csapadékos idő gyorsan feledteti velünk az átmeneti felmelegedést. Pénteken már nélkülözhetetlen lesz az esernyő. Helyenként akár még 15-20 milliméter csapadékmennyiség is hullhat szombat hajnalig. Már pénteken is akár 6-10 fokkal hidegebb lesz az idő, mint eddig. A levegő hőmérséklete pénteken és szombaton csak 10-16 fokig emelkedik, ráadásul az élénk, helyenként erős lökésekkel kísért északnyugati szél is rontani fogja hőérzetünket. Vasárnap napos időre készülhetünk, és a maximum hőmérséklet is a szombatihoz hasonló hűvös tartományban fog mozogni. Az keletire, északkeletire forduló szél azonban veszít erejéből, csak néhol lehetnek élénk széllökések. A hűvös nappalokat hideg, több helyen fagyos éjszakák követik. Vasárnap hajnalban akár -5 fokra is lehűlhet a levegő. Emellett párás levegőre, ködfoltokra is számítani kell.

időjárás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.