Ugrás a tartalomra

Helytörténeti órával erősíteni a lokálpatriotizmust

2021.10.21
13:30
2021.10.21
17:27
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó helytörténeti órákon vehettek részt az általános iskolások Magyarkanizsán a községnapi rendezvénysorozat részeként.

A fiatalok az iskola helyett ezúttal a Népkertben tanulhattak, annak történelméről, valamint a Pagodáról és a Vigadóról is.

Egymás után érkeztek a hetedik és nyolcadik osztályos diákok a magyarkanizsai Népkertbe. Egy rövid, de annál tartalmasabb történelemóra során közelebb kerülhettek Magyarkanizsa történelméhez.

Pilisi Csaba, tanuló, Magyarkanizsa: „A szüleim nagyon sokat jártak ide régebben, amikor még fiatalabbak voltak. Nagyon sokat mulattak itt régebben, ezt mesélték a szüleim.”

A kezdeményezés új keletű. Valkay Zoltán építész, helytörténész, valamint Kávai Szabolcs történelemtanár tartott előadást a fiataloknak.

Kávai Szabolcs, történelemtanár, Magyarkanizsa: „A Népkert éppen az a helyszín, ahol jellegzetes egykori épületek állnak, amelyek az aranykorban épültek. Például a Vigadó, a régi Gyógyfürdő, a Longa cukrászda és maga a Népkert, ami ma is valóban szép, de az aranykorban még szebb volt, Bednárcz Károly városi főkertész jóvoltából, aki 120-140 évvel ezelőtt egy olyan Népkertet tervezett meg, álmodott meg, valósított meg, hogy a környéknek nincs párja.”

Kávai Szabolcs hozzátette, ily módon a lokálpatriotizmust és a szülőföld szeretetét is erősíteni tudják a gyerekekben.

helytörténész
helytörténet
Magyarkanizsa

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.