Ugrás a tartalomra

Putyin: Elegendő gáz van

2021.10.22
13:50
2021.10.22
13:57
Forrás
Szerbiai RTV
Elegendő gáz van az Északi Áramlat-2 gázvezetékben, hogy rögtön Európába áramoljon - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök elmondta, várják a németországi energiaszabályozók jóváhagyását. Putyin az Európai Uniót hibáztatja a gázválságért és a rekord magas üzemanyagárakért. Az európaiak úgy gondolják, hogy a piacuk a legrangosabb, pedig nem, Latin-Amerika és Ázsia a kiemelkedő - emelte ki az orosz elnök, aki elmondta még, az európai piac 70 milliárd köbméter gázveszteséggel szembesülhet.

Az Északi Áramlat-2 gázvezeték első ágában egyébként 17,5 milliárd köbméter földgáz található, ami áramlásra kész. Az év végére várható a Gazprom megállapodása az európai partnerekkel a kereskedelmi tevékenység megkezdéséről.

gáz
Északi Áramlat-2
Vlagyimir Putyin

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.