Ugrás a tartalomra

Diákszínjátszó Fesztivál Magyarkanizsán (videó)

2016.12.15
15:51
Diákszínjátszó Fesztivált tartottak Magyarkanizsán
Diákszínjátszó Fesztivált tartottak Magyarkanizsán. A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola hagyományos rendezvényére 12. alkalommal került sor. A Művészetek Házában 12 előadást vittek színre a község általános iskoláinak színjátszói és a bácskossuthfalvi iskola diákjai. A horgosi Pöttöm színpad egy szomorú, A kút titka című mesével készült. Kovács Gyulai Emma, Pöttöm színpad, Horgos: „Rengeteget próbáltunk az iskolában, az órák után, jól éreztük magunkat mindig.” Fujkin Zsófia: „Végig jól szórakoztunk, mi is bele tudtunk szólni, mi állítottuk össze a darabot, és mindenkinek tetszik szerintem.” A fesztivált a szervező horgosi Kárász Karolina Általános Iskola két, versenyen kívül indult színdarabja nyitotta meg, majd Szekeres Valentin, az iskola megbízott igazgatója szólt a megjelentekhez. Szekeres Valentin, mb. igazgató, Kárász Karolina Á.I., Horgos: „Halhatatlanságát mi sem bizonyítja jobban ennek a találkozónak, mint az, hogy pedagógusaink és diákjaink fáradhatatlanul készülnek, és folyamatosan részt vesznek, folyamatos a jelentkező minden évben erre a gyermekfesztiválra.”



A darabokat maguk a diákok választották, bármi számításba jöhetett a klasszikus meséktől a modern szövegekig – mondta a főszervező Horvát Hilda tanárnő. „A gyerekeknek nagyon jót tesz mindenképpen a színpadi szereplés, a kifejezőkészséget, a mozgást, színpadi szereplést, megjelenést, kiállást fejleszti a gyerekeknél.” A fesztiválon a kispiaci, horgosi, magyarkanizsai, oromhegyesi és bácskossuthfalvi iskolák színjátszó csoportjai léptek fel. A legjobbak könyvekből, füzetekből, írószerekből és édességekből álló csomagokat kaptak.
Magyarkanizsa
Diákszínjátszó Fesztivál
Szekeres Valentin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.