Ugrás a tartalomra

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

2021.10.23
14:24
2021.10.23
18:03
Forrás
Pannon RTV
Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója. Egy hét alatt tíz amatőr színjátszócsoport mutatkozott be, a zsűri pedig kiosztotta a díjakat. Az esemény a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Tíz előadást nézett végig a háromtagú zsűri az idei találkozón.

Ágoston Pribilla Valéria egy rövid kihagyás után most tizedik alkalommal bírálta a társulatokat.

„Az elmúlt hét valóban a csoda jegyében zajlott. Nagyon jó volt találkozni a régi társulatokkal, a régi ismerősökkel, nagyon jó volt új arcokat látni a színpadon, jó volt megtapasztalni mennyire élő a színjátszók munkája, mennyire komolyan veszik.”

A két fődíj egyikét, a Bambach Róbert-díjat a legjobb új formákat kereső előadásért, a Palicsi Színjátszó Grund vihette haza, ők először vettek részt a találkozón.

Kalmár Zsuzsa, színész: „Mi a József Attilánkat hoztuk el a Tiszta szívvel-t, amit azért kezdtünk el csinálni, mert az Arnold Ildikó kolléganőmmel, akivel együtt csináljuk a grundot, van egy ilyen megegyezésünk, hogy a gyerekeknek próbáljuk minden évben, az előadáson túl, az általános műveltségüket, az irodalmi kis ablakaikat kinyitogatni, hogy egyre többet tudjanak meg a világról.”

A Pataki László-díjat, a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület kapta egy kortárs dráma színreviteléért. Idén Rókus Zoltán Tyúklétrájával mutatkoztak be.

László Sándor, rendező: „Azonnal beleszerettem. Olyasmiről ír, amit mi ismerünk, amit mi nap, mint nap megélünk. Elsősorban csoportban gondolkodom, nem szeretnék kihagyni senkit se, és ez a darab alkalmas volt arra. Sokszereplős darab, jut mindenkinek.”

A szajániak idén nem jelentek meg előadással, de házigazdaként az egy hét előadásait végignézve azt mondták, jövőre ők is neveznek.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Szaján
díjátadó
Pataki László-díj
Szirmai Károly MME
Palicsi Színjátszó Grund

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.