Ugrás a tartalomra

Megsérült a viharban a moszkvai Kreml falának fogazata, lezárták a Vörös teret

2021.10.23
08:52
Forrás
MTI
Leomlott a szélvihartól péntek délután a Kreml falának restaurálásához használt faállványzat, megsértve a fal fogazatát.

A baleset miatt a Vörös teret lezárták. A Szövetségi Őrszolgálat szerint a balesetben senki sem sérült meg.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma előre figyelmeztetett, hogy a fővárosban másodpercenként húsz kilométeres sebességű széllökések várhatók.

A vihar miatt a moszkvai reptereken több mint húsz járatot töröltek vagy tartottak vissza a másodpercenként 25-27 kilométeres széllökések miatt.

Csütörtök este Szentpéterváron zárták le a kerteket és közparkokat a közeledő vihar miatt, valamint a védőgátrendszer kapuit is az áradás megelőzése érdekében. Éjjel a kikötőparancsnokság szüneteltette a hajóforgalmat a kronstadti útvonalon, és a Néva folyó hídjait sem vonták fel.

Az orosz energiaügyi minisztérium szerint péntek délután Leningrád, Novgorod és Pszkov megye több mint hatezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A hiba elhárítására 317 ember és 97 egységnyi technikai eszközt mozgósítottak.

A széllökések sebessége Pszkovban és Velikij Novgorodban elérte a másodpercenkénti 23, Szentpéterváron pedig a 25 métert, a Finn-öböl hullámai 3-5 méter magasra csaptak fel.

Kreml
Moszkva
Oroszország
leomlott fal

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.