Ugrás a tartalomra

Húsz éve működik sikeresen Vajdaságban a CMH irodarendszer

2021.10.28
13:57
2021.10.28
15:21
Forrás
Pannon RTV
A polgárok hat településen, Szabadkán, Temerinben, Újvidéken, Zomborban, Zentán és Nagybecskereken kereshetik fel a CMH irodák munkatársait.

Ösztöndíjak, magyar állampolgársági kérelmek, jogsegélyszolgálat - egyebek mellett ezekben a témákban is segítséget nyújtanak a polgároknak a CMH irodarendszer munkatársai. A falugondnok szolgálaton keresztül pedig a terepen is gondoskodnak az emberekről. Jelenleg 20 falugondnok segít a rászoruló, főként idős személyeknek. Dudás Károly, elnök, CMH: „Ezeknek a személyeknek nem csak segíteni kell, derűt hozni a bizony elég szomorú, magányos hétköznapjaikba, hanem egyáltalán figyelni rájuk, törődünk velük és rájuk nyitjuk az ajtót. Ez is fontos, de a falugondnokok emellett sokkal többet tesznek, mindent, amit kell. Javítanak, orvoshoz viszik az embereket. Mindig azt mondtuk, hogy amire a közösségnek szüksége van, azt a feladatot mi vállaljuk, a CMH irodarendszer vállalja ezt.”

A CMH húszéves működése során az egyik legnagyobb feladatot a magyar igazolványok tömeges igénylése jelentette - emlékezett vissza az irodarendszer alelnöke, Galambos László. „A vajdasági magyarság körében a magyar igazolványok megjelenése azt merném mondani, hogy egy kisebb földrengést okozott. Az emberek újra vállalták a nemzeti identitásukat, a magyarságukat, és sorban álltak, hogy igényeljék a magyar igazolványokat.”

A CMH szerdán tisztújító ülés tartott, amelyen ismét bizalmat szavaztak az irodarendszer eddigi vezetőinek. Az elnök továbbra is Dudás Károly, az irodák koordinátora pedig Bús Ottó marad.

CMH
CMH-iroda
Dudás Károly
Galambos László
20 éves

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.