Ugrás a tartalomra

Bővítik a gázvezetéket a szabadkai Zorka helyi közösségben

2021.10.28
16:46
2021.10.28
17:42
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek ma megtekintették a munkálatokat. Elhangzott, a Sétaerdőnél, a Kisradanovác, a Kér és a Gát helyi közösségekben is számítani lehet bővítésre. A beruházások értéke 17-18 millió dinár.

Elkezdődtek a Zorka HK területén a gázvezeték bővítésének munkálatai. A városrészben hatalmas jelentőséget tulajdonítanak a fejlesztésnek. Pletl Ádám, elnök, Zorka HK: „Nagyos sokat jelent ez a 2500 méternyi gázvezeték, amit húztak. Szeptemberre el van fogadva a generális terv, tehát most már épülhet a további infrastruktúra, ami a vizet illeti, és a kanalizációt és a gázt, ez volt az első feltétel, hogy tudjunk tovább fejlődni.”

2,5 kilométer hosszan bővítik a gázhálózatot, ez összesen négy utcát ölel fel - nyilatkozata dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke. „Sok olyan utca van ebben a helyi közösségben, és más helyi közösségekben is, amelyek nincsenek legalizálva. Ez egy olyan elsődleges jogi kérdés, amit meg kell oldani, anélkül sajnos nem lehet sem a gázt, sem a vizet, sem a csatornahálózatot ezekben az utcákban bevezetni, ezek olyan kérdések, problémák, amelyekkel senki az elmúlt évtizedekben nem foglalkozott. A jelenlegi városvezetés igyekszik ezeket a problémákat orvosolni.”

Szabadkán idén több helyi közösségben is terveznek ilyen jellegű beruházásokat. Horvát Tímea, igazgató, Szabadkai Gázművek: „A Szabadkai Gázművek éves programjában 10 km gázvezeték-fejlesztés volt előrelátva az idei évre, nyolc helyi közösség területén. Kezdve az Újfalu helyi közösséggel, ma Zorka területén vagyunk. Folytatni fogjuk, ha az időjárás engedi, akkor a Sétaerdő helyi közösség területén, valamint Kisradanovácon, Radanovácon, a Kér, a Gát és a Sándor helyi közösségek területén is.”

Horvát Tímea hozzátette, vizsgálják annak lehetőségét, hogy a gázhálózatra való kapcsolódásért fizetendő összeget havi részletekben is törleszteni lehessen, ezzel szeretnék segíteni a jövendőbeli fogyasztókat.

Zorka helyi közösség
Zorka HK
gáz
gázvezeték
bővítés
Szabadkai Gázművek
Horvát Tímea
Dr. Pásztor Bálint

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.