Ugrás a tartalomra

Hagyományosan készítve finomabb lesz?

2021.10.31
14:06
2021.10.31
16:56
Forrás
Pannon RTV
Disznótoros napot tartottak Tiszakálmánfalván. Az eseményen több mint 30 csapat mérhette össze tudását tepertő sütésben és kolbászkészítésben.

A szervezők célja, hogy a fiatalok megismerkedhessenek a hagyományos ételek elkészítésével és ízvilágával.

Több mint harminc csapat érkezett az idei disznótoros napra Tiszakálmánfalvára. A résztvevők között voltak profik is.

Stevan Katanski, hentes, Tiszakálmánfalva: „Régen, 15-16 évvel ezelőtt, talán több, levágták a disznót, pörkölték, szalmát gyújtottak rajta. Ez mostanában elavult.”

A csapatok tepertőt sütöttek, és saját recept alapján készítették a kolbászt. Hagyományosan disznóbélbe töltötték a húst.

Sokan rostélyost is sütöttek. Márki Tiboréknál pörkölt rotyogott a bográcsban: „A pörkölt körülbelül négy óráig készül, a hagyma dinszteléstől a végéig.”

A hagyományos disznótoros napot ötödik alkalommal rendezték meg.

Nemanja Janković, szervező: „Már volt egy esemény, amit disznóvágásnak neveztek. Egy évtizedig sem létezett, de most felelevenítettük ezt a rendezvényt más néven, disznótorként, de ez mind a barátkozásról szól, elsősorban azért, hogy a falu életre keljen.”

A rendezvény Újvidék Város támogatásával valósult meg.

disznó
disznóbél
disznótor
disznóhús
disznóölés
disznótoros
disznóvágás
disznóvágás
disznózsír

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.