Ugrás a tartalomra

Toronyház omlott össze Lagosban, sokan alatta rekedtek

2021.11.01
19:45
Forrás
hvg.hu
Lagosban, Nigéria legnagyobb városában összeomlott egy építés alatt álló 25 emeletes toronyház, több tucat munkás rekedhetett a romok alatt - közölte a helyi katasztrófavédelem ügyvivő vezetője.

Egyelőre nem tudják, pontosan hányan szorultak a romok közé, de eddig legalább három munkást sikerült élve kimenteni. Egyikük a helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy mintegy ötvenen dolgoztak az épületben, amikor az omlás történt. Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint munkások és helyi lakosok együtt próbálják kimenteni az embereket a törmelék alól.

toronyház
összeomlott
összeomlott épület

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.