Ugrás a tartalomra

Nem dolgozhatnak emberekkel az oltatlan papok

2021.11.03
14:08
2021.11.03
14:19
Forrás
catholic-zr.org.rs
A Nagybecskereki Egyházmegye megtiltotta az oltatlan papoknak, hogy emberekkel dolgozzanak, valamint a szentségek kiosztását is - olvasható a az egyházmegye honlapján.

A döntés a papokon kívül azokra a diakónusokra, lelkipásztori dolgozókra és egyházmegyei tisztségviselőkre is vonatkozik, akik nem kaptak legalább egy adag koronavírus elleni oltást. Mindannyiuknak október 15-ig kellett igazolást benyújtaniuk arról, hogy megkapták legalább valamelyik oltóanyag első adagját, vagy bizonyítékot arról, hogy elkapták a koronavírust. Az egyházmegye hivatalos gyülekezeti értesítője azt írja, hogy november 1-től az oltatlanok nem kapnak semmilyen anyagi támogatást az egyházmegyétől, a papok számára ez a kapott juttatások megvonását jelenti. A rendelet alól csak azok a papok és alkalmazottak mentesülnek, akik az egyházmegye által kijelölt orvostól igazolást kapnak arról, hogy egészségügyi okokból nem kaphatnak Covid elleni védőoltást.

koronavírus
Nagybecskereki Egyházmegye

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.