Ugrás a tartalomra

Este 8-tól kötelező a védettségi igazolás a vendéglátóhelyeken

2021.11.08
07:53
Forrás
Pannon RTV
Mától csak védettségi igazolással látogathatók a szerbiai vendéglátóhelyek 20 óra után.

Az igazolás azt bizonyítja, hogy a személy felvette a koronavírus elleni oltást, hogy van friss, negatív covid-tesztje, vagy hogy nemrégiben átesett a betegségen. Bár a rendelet értelmében a vendéglátósok 0-24 órában nyitva lehetnek, a szabadkai tulajok jelentős része úgy döntött, 20 óra után bezár. Magyarázatuk szerint nem akarnak megkülönböztetést tenni vendégeik között. Emellett az is ország-szerte gondot okoz, hogy a vendéglátóipari dolgozók jelentős része oltatlan, így 8 után ők sem lehetnek a munkahelyükön.

védettség
védettségi igazolás
védettségi igazolvány

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.