Ugrás a tartalomra

Naponta egy autóbusznyi ember hal meg a koronavírus miatt Szerbiában

2021.11.09
21:35
2021.11.09
21:52
Forrás
Pannon RTV
Csak a tömeges oltás vetne véget a koronavírus-járványnak, a kérdés csak az, hogyan lehet meggyőzni a lakosságot.

Mivel nem kötelező az oltás, erőszakkal senkit sem lehet kényszeríteni az oltakozásra. Dr. Úri Emese a VMSZ köztársasági képviselője, a zombori egészségház igazgatója a Közügyekben több olyan tévhitről is lerántotta a leplet, amely a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban még ma is él.

Elmondta, sajnálatos, de az oltottak is meg tudnak betegedni, sőt egy nagyon kis százalékban nagyon súlyosan is megbetegedhetnek, azok elsősorban, akik érzékenyebbek a vírusfertőzésre: a túlsúlyosak, cukorbetegek, idősek és a férfiak. Viszont akik felvették az oltást és megfertőződtek, sokkal enyhébb tünetekkel tudják átvészelni a betegséget, és később erősebb immunitásuk lesz.

Kifejtette, 100 emberből egy biztosan belehal a covid-betegségbe, a következményébe, és a betegség kimenetele nagyon bizonytalan, nem lehet előre látni, mi fog történni: „A fertőzés pillanatától a kritikus pont a negyedik nap. Addig gyakorlatilag lehet tünetmentes is az egyén, utána hirtelen légzésszomja van, nagyon gyengének érzi magát. Nagyon rosszul érzi magát, és ha időben nem reagál, ez egyre rosszabbodik, és később már csak a segített légzés, illetve a lélegeztetőgép tudja életben tartani, amiből sajnos nagyon kevés ember jön vissza.”

Úri Emese
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.