Ugrás a tartalomra

A Continental egyik legnagyobb gyára épül Kátyon

2021.11.10
16:38
2021.11.10
19:04
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött az építési munkálatok első szakasza a Continental Autóipari Cégcsoport második gyárán. Az Újvidék melletti Kátyon épülő gyár a cég 140 millió euró értékű befektetésének második része.

A munkálatok júniusban kezdődtek, a tervek szerint jövő év szeptemberéig teljes egészében befejeződnek.

A Continental első, márciusban nyílt újvidéki gyárában már folyamatban van a technológiailag fejlett és összetett elektronikai termékek gyártása az autóipar számára.

Sasha Cioringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Az autóipar mély és gyors átalakuláson megy keresztül. A jövő mobilitása teljesen másképp fog kinézni. A környezetszennyezés csökkentése, a biztonság és a kényelem növelése, valamint a vezetési idő optimalizálása érdekében a járművek elektromosak, teljesen csatlakoztatottak és autonómok lesznek, a felhasználói élmény pedig fantasztikus lesz.”

Az új, közel 500 embernek munkát biztosító modern gyár kiépítése egy újabb kiváló bizonyítéka a Németország és Szerbia közötti kitűnő gazdasági viszonyoknak, nyilatkozta Thomas Schieb német nagykövet.

„Úgy tűnik, hogy gazdasági kapcsolataink dinamikus fejlődése a Covid-19 világjárvány idején is töretlenül folytatódott. Bízom benne, hogy ez a pozitív tendencia folytatódni fog. Örömmel mondhatom, hogy a kétoldalú kapcsolatok Szerbia és Németország között általában véve nagyon jók és szorosak.”

A most épülő gyáregyüttes kulcsfontosságú fordulópontot jelenthet Szerbia fejlődésében - hangsúlyozta Aleksandar Vučić szerb államfő.

„A gyár bruttó hazai össztermékhez való hozzájárulása a legnagyobb lesz a Szerbiában működő összes gyárhoz képest. Az összes szerbiai gyárhoz képest ennek lesz a legnagyobb kivitele. Ez óriási dolog és fantasztikus hír az egész országnak, Szerbia északi részének, Vajdaságnak, Újvidéknek, minden embernek.”

A végső szakaszban a gyárépületnek több mint 30 ezer négyzetméter termelési és irodai területe lesz, amivel a Continental egyik legnagyobb gyára lesz.

Continental
autóipar
gyár
Káty
épül
Aleksandar Vučić

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.