Ugrás a tartalomra

Illegális szeméttelep Törökbecsén - A lakosság segítségét kérik a tettesek kézre kerítésében

2021.11.12
21:26
2021.11.13
07:14
Forrás
Pannon RTV
A törökbecsei kommunális felügyelőség többszöri felszólítása ellenére napról napra nő az az illegális szeméttelep, amely mintegy három éve alakult ki Törökbecsén, a Dózsa György utca közvetlen közelében lévő ipari övezetben.

A tettesek gyorsabb felfedése érdekében az illetékesek az ott élők segítségét kérik, ami azt jelenti, hogy ha bárki bármiféle törvénytelen cselekedetet észlel, fényképezze le, majd pedig a fotót a községházán működő kommunális felügyelőségnek kézbesítse.

Egyébként a vasúti sín mellett végighúzódó Dózsa György utcát övező szeméttelep problémája tíz évvel ezelőtt kezdődött, aminek felszámolása több millió dinárba kerülne. A Nagybecskerek felé vezető vasúti sín melletti illegális szeméttelepnek egy részét ugyanis eltakarította a helyi Komunalac Közvállalat az önkormányzattal karöltve még 2018-ban. A terepre új földréteget vittek majd sorompóval és figyelmeztető táblával is ellátták.

2019-től ismeretlen tettesek, a hulladéktól való megszabadulásra egy másik helyet szemeltek ki. Az ipari övezetet. A sorompót elvitték, a kétnyelvű figyelmeztető táblát pedig szinte semmibe veszik. A helyzetet nehezíti az is, hogy a területre könnyű bejutni, mivel az oda vezető út aszfaltburkolattal rendelkezik.

Mindazok, akik a jövőben éppen ezen a helyen szabadulnak meg a hulladéktól, pénzbírságban részesülnek.

Törökbecse
illegális szeméttelep

Most

16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.