Ugrás a tartalomra

Falunapot ünnepeltek Oromon

2021.11.13
09:18
2022.08.01
14:44
Forrás
Pannon RTV
Az esemény részeként két helyi, Konc Etelka és Szarvas Erzsébet, valamint a Wemsical Serbia elnevezésű szervezet is elismerésben részesült.

A járványügyi helyzetre való tekintettel szűkebb körben ünnepeltek Oromon, csak a helyi tanácstagok vettek részt az eseményen. A péntek este megtartott összejövetelen egy rövidebb filmet tekinthettek meg az egybegyűltek, majd ezt követően kiosztották az Oromért elismerést, amelyet a Wemsical Serbia szervezet, Konc Etelka, továbbá Szarvas Erzsébet kapott meg idén.

Szarvas Erzsébet: „Körülbelül 20 éve dolgozom, vagy inkább a hobbim minden része. Hobbimmal kapcsolatos úgy a régiség begyűjtése, úgy a kézimunka készítése, a kollekció gyűjtése, szinte minden hobbi. Mindig tervezek valamit és szerencsére mindig akad követőm.”

A falu idén ünnepli fennállásának 132. évét. Az eseményen a helyi közösség tanácsa éves beszámolót tartott.

Lékó Róbert, elnök, Orom HK: „Szeretnénk ismertetni az emberekkel a mostani eredményeinket is, bízunk benne, hogy ez egy összekovácsoló erő, ami egy létjogosultság, hogy így mondjam, hiszen kell, hogy legyen egy történelem és arra vissza kell, hogy emlékezzünk.”

Az esemény egy rajzkiállítással zárult: Losonc Edina és Végső Vivien rajzait tekintette meg a közönség. Egyébként a tárlat a következő két hétben még látogatható.

falunap
Lékó Róbert
Orom

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.