Ugrás a tartalomra

A tiszta és rendezett környezetért

2021.11.13
16:10
2021.11.14
07:22
Forrás
Pannon RTV
Megtisztult a makkhetesi erdő széle, délelőtt önkéntesek szedték össze a hulladékot. A munkaakciót a Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete szervezte.

A Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete évente több munkaakciót is szervez. Szombat délelőtt a makkhetesi erdő szélén gyűjtötték össze a szemetet.

Juhász Edit már nem először vesz részt hasonló munkaakción. Mint mondta, nagyon fontos számára, hogy környezete, amelyben él, tiszta és rendezett legyen.

„A környezetvédelem fontos, végül is itt élünk, ez a mi szülőhelyünk, a mi helyi közösségünk. Erre nagyon nagy szükség lenne, azt hiszem, mindenfelé, minden más helyi közösségben is. Szabadka egész területén nagyon jó lenne, ha lennének ilyen akciók.”

A táblák felszólítása ellenére sokan eldobálják a szemetet az erdő szélén. Az önkéntesek elmondták, sok helyi polgár is ide hordja a hulladékot. A nagyjából 20 fős csapat az összeszedett szemetet konténerekbe gyűjtötte, amit a szabadkai köztisztasági vállalat munkatársai szállítottak el.

Kovács Ferenc, a Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesületének elnöke: „Minden évben meg szoktuk szervezni az akciót. Tavaly Makkhetes központjában, a játszótérnél szedtük össze a szemetet. Most úgy láttuk, hogy szükség van az erdei utak, szóval az erdei közutak, az erdő mentén, az erdő széleit megtakarítani, mert itt közlekednek a migránsok, akik rengeteg szemetet eldobálnak.”

A szervezők elmondták, céljuk az, hogy az elkövetkező időszakban is szervezzenek ilyen és ehhez hasonló akciókat. A szemétgyűjtés a szabadkai önkormányzat, a városi hulladéklerakó, a Vajdaság Erdői Közvállalat, valamint a helyi köztisztasági vállalat segítségével valósult meg.

szemétszedés
Szemétszedési akció
Makkhetes
Makkhetesi Hagyományőrző Polgárok Egyesülete
erdő

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.