Ugrás a tartalomra

Hány feje van…?

2021.11.13
13:00
2021.11.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
Hány feje van…? címmel szerveznek drámapedagógiai és kézműves foglalkozásokat gyerekeknek a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

November minden szombatján várják a fiatalokat, akik előzetes bejelentkezés alapján vehetnek részt az élményalapú foglalkozásokon.

Jól szórakoznak a magyarkanizsai általános iskolások, akik bekapcsolódtak a helyi könyvtár legújabb foglalkozásába. A gyerekek képzelete szabadon szárnyalhat a játékokon.

Mányi Alíz: „- Nagyon tetszett az a csend játék.
- Mit kellett ott csinálni?
- Volt egy csendőr, aki ült a széken, háttal a tömegben és csendben oda kellett lopózni hozzá.”

Erdélyi Eszter is rendszeresen részt vesz a foglalkozásokon és mindig örömmel jár vissza: „Én azért szeretek itt lenni, mert sok könyv van és ma olvastunk is meg rajzoltunk is. Nagyon szerettem ezeket a játékokat, amik itt voltak.”

A délelőtt első felében a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol az elképzelt sárkányon és annak életterén dolgozhattak.

Baráth Mária foglalkozásvezető: „Nagyon szép alkotások születtek, már látszik, hogy nagyon kreatívan dolgoznak a gyerekek. Elkészítettük az alapot és ma a sárkányt is, többnyire készen vannak a sárkányok.”

A kézműves foglalkozás mellett drámajátékokon is részt vehetnek, ahol az élmény mellett saját magukat is fejleszthetik a gyerekek.

Mácsai Mónika drámajáték-vezető: „Mindig olyan készségeket, képességeket próbálok fejleszteni vagy élményt adni a gyerekeknek, ami tulajdonképpen nem csak a mesebeli sárkánnyal való megküzdésre szolgál, hanem a való életben is egy fajta tudatosságot fog majd nekik adni.”

A foglalkozások egymásra épülnek és egész novemberben tartanak majd, amikor is kiderül, hogy hogyan küzdöttek meg a képzeletbeli sárkánnyal a gyerekek.

gyermekfoglalkozás
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.